I AM AN ISLAND

R

SCENKONSTGRUPPEN

I AM AN ISLAND

Delmoment 3:

Den sceniska installationen I AM AN ISLAND

 

En ö är ett landområde helt omgivet av vatten, mindre än en kontinent och större än en holme. Vi är intresserade av den metafor som själva subjektet ”ö” står för, d v s ensamheten, isolationen: en plats med begränsat utrymme. Öar som en mellanplats på flera nivåer, ett område med en tydlig gräns, en plats som gränsar mot alla platser: både reell och chimär. En evig strandlinje.

 

Det tredje och avslutande momentet i vårt projekt är en scenisk installation på en ö som parallellt visas på- och kommunicerar med- en scen i staden. Installationen handlar om vår idé kring parallella världar och simultana skeenden och är uppbyggt kring teknik såsom livefilmning och högtalarfrekvenser. Publiken sitter i ring med oss i rummet samtidigt som vi kan följa ett skeende ute på ön. Tillsammans undersöker vi öns gränser men också våra egna. I am an Island är ett mångfacetterat sceniskt ljudverk där vi vill bjuda publiken på en känslosam resa i ett begränsat utrymme för att tala om isolation och ensamhet, gränser och strandade förhoppningar.

 

Installationen är flyttbar men kräver en förbindelse med närliggande ö. Tänkta platser är Inkonst i Malmö och ön Ven, Spira i Jönköping och Visingsö, Skogen i Göteborg och Hönö, MDT i Stockholm och Kastellholmen, Vita Kuben i Umeå och Ön.

 

Purus vitae dolor ut eu - Urna pulvinar suspendisse